Ježići obilježili dolazak jeseni

Objavljeno : 12. lis 2018.

Ježići obilježili dolazak jeseni

Na temu JESENI skupina “Ježići” imala je razne aktivnosti.

U razgovoru o jeseni djeca imenuju godišnja doba, gledajući prirodu oko sebe, opisuju promjene u prirodi. Uz razne slikovnice i priče na temu jeseni, pjevali smo njima već poznate pjesmice “Mali bratec Ivo” i “Kruška,jabuka,šljiva”..

Razne manipulativno-stolne igre bile su im zanimljive, jer su novo izrađene i kroz igru su usvojili – niz, odnose veličina, povezivanje broja s količinom, sastavljanje slagalica od više dijelova, razni piši-briši zadaci (vježbe grafomotorike).

U likovnom području bili su jako kreativni, te su na temu jeseni  djeca radila svoje drvo jabuka. Tu su uz trganje salvete na sitne komadiće i ljepljenje na tuljac/papir razvijala finu motoriku. Zajednički radovi su nam bili jesenski list i suncokret.

Nakon svake aktivnosti djeca  samostalno pospremaju svoj prostor i paze na čistoću. Kad smo upoznali suncokret vidjevši ga, čitajući legendu o suncokretu…imali smo priliku degustirati  sjemenke suncokreta koje se koriste u razne svrhe, prvenstveno prehrambene. Djeca su mogla vidjeti i kukuruz, njegove dijelove gdje su isto imali razne igre za razvoj šake i fine motorike – presipanje, sakupljanje zrnja prstićima.

Igrali smo se plodovima, sortirali ih, vagali …

Dobro nam došla jeseni!

Odgojiteljice: Tihana i Dubravka

 

Skip to content