JEŽIĆI U ZANIMANJIMA

Objavljeno : 30. svi 2019.

JEŽIĆI U ZANIMANJIMA

Ježići su nastavili svoju suradnju s roditeljima. Kako smo krenuli s temom zanimanja, uključili smo i naše roditelje koji su najbolji primjer svojoj djeci i mogu na najbolji način predočiti djeci u kojem poslu se što i kako radi. U prostoru hodnika smo izradili novi kutić – pošte te dogovorili posjet poštanskom uredu u našem gradu. Nakon posjete djeca su puna dojmova razgovarala o onome što su vidjeli, a simbolička igra postala je složenija i smislenija. Nakon likovne aktivnosti svoje radove pospremili smo u kovertu te je odnijeli na poštu. Poslali smo pismo našim prijateljima „Kikićima“ te svaki dan nestrpljivo očekivali poštara koji će donijeti pismo. Pismo je stiglo, a djeci je to bilo neprocjenjivo iskustvo.

Uvidjele smo interes za kutićem „frizera“ pa smo zamolili za suradnju mamu Ivanu S. koja radi u frizerskom salonu te nam je dogovorila posjetu istom. Djeca su bila vrlo uzbuđena i jedva su čekali da idemo, a kako je prostor u salonu mali odlučile smo ih i iznenaditi posjetom „gradskoj slastičarnici“ te degustiranjem sladoleda. Podijelili smo se u dvije grupe te osim predivnih frizura probali i razne okuse sladoleda, a zadovoljstvo djece vidjelo se na licima jer su bili vrlo ponosni na svoje frizure. Hvala mami Ivani i frizerskom salonu „AS“ koji su nas ugostili.

Sa zanimanjima smo krenuli i dalje, a na poziv mame Kristine J. u trgovinu odlučili smo ponešto saznati i o zanimanju „trgovac“. Posjetili smo trgovinu „Frigo“, vidjeli što se tamo sve prodaje i kako trgovci rade, a zatim su nas počastili i slatkišima. Najveće veselje ipak je bila vožnja liftom do skladišta trgovine. Mama Kristina nas je provela kroz trgovinu „Sloga“ gdje nas je dočekala Teova baka i predstavila nam i svoje zanimanje u drugačijem tipu trgovine. Vidjeli su kako se reže salama, važe i pakira te što se sve u trgovini nalazi. Na kraju su nas počastili fornetima. Hvala mami Kristini J. i baki koje su nas ugostile na svojim radnim mjestima.

Sa zanimanjima nastavljamo i dalje, te već nešto i dogovaramo. Hvala roditeljima koji su spremni na suradnju i pomažu nam u ostvarivanju planova.

Odgojiteljice:Tihana i Dubravka

 

 

Skip to content