KAKO “LEPTIRIĆI” BRINU O SVOJIM ZUBIMA

Objavljeno : 2. stu 2018.

KAKO “LEPTIRIĆI” BRINU O SVOJIM ZUBIMA

Svi ,Leptirići’ će tijekom ove godine proslaviti treći rođendan, a do trećeg rođendana izrasti će im svih dvadeset mliječnih zuba. Da bi nam zubi bili zdravi i lijepi potrebno je svakodnevno voditi brigu o njima. Uz redovito pranje zubi jako je važna i zdrava prehrana.

Kroz razgledavanje slikovnica i razgovor saznali smo da naši zubi jako vole voće, povrće i ostalu zdravu hranu. Naši neprijatelji zubi GRIC i GREC jako se vesele kad djeca jedu puno slatkiša i ne peru redovito zube. Tada oni imaju puno posla i po zubima rade rupice i tunele. Sada više ne pomaže četkica i pasta. Zubi su se razboljeli. Bolestan zub boli. Zubni liječnik-stomatolog liječi zube.

Posjetila nas je doktorica dentalne medicine Jelena Perica Pavešić i pomoću makete objasnila nam kako se pravilno četkaju zubi. Svakodnevnim pranjem zubi nakon doručka u vrtiću, a navečer kod kuće, djeca od najranije dobi stvaraju zdrave navike o higijeni zubi i zdravoj prehrani. Zubi nam služe da možemo gristi hranu i pravilno govoriti. Osim toga, kad se nasmiješimo, zdravi zubi ukras su našeg lica. Iza toga stoji uporan i dugotrajan rad, briga roditelja, djece i liječnika stomatologa..

Odgojiteljice Katarina i Maja

 

                                   LIJEPI I ZDRAVI ZUBI                                  

NISU SLUČAJNOST!

 

 

 

 

Skip to content