KOCKICE I ISKRICE NA DVA KOTAČA

Objavljeno : 24. srp 2023.

KOCKICE I ISKRICE NA DVA KOTAČA

Fizička aktivnost je važna u vrijeme djetetovog razvoja te smo iz tog razloga proveli aktivnosti koje su potaknule na razmišljanje o samoj važnosti i na više kretanja.

Najprije smo se upoznali s dijelovima bicikla, koja zaštitna oprema je potrebna za vrijeme vožnje i ponovili smo pravila odgovornog ponašanja u prometu. Proveli smo likovnu aktivnost crtanja kotača i cijelog bicikla olovkom gdje su djeca morala obraćati pažnju na detalje i razvijati mirnoću ruke i preciznost za vrijeme crtanja linija olovkom. Od kolaž papira smo izrezivali oblik kruga u raznim veličinama od čega smo na kraju izradili kotač, a ostale dijelove na kotaču smo crtali flomasterom. Aktivnosti smo upotpunili raznim stolnim igrama; društvena igra „od kuće do škole“, memory „bicikli“, poklapalica „vozila“.

Uz suradnju s roditeljima, djeca su se dovela biciklima i romobilima do vrtića kako bismo kasnije svi zajedno otišli u vožnju. Razvijali su koordinaciju pokreta, održavali ravnotežu na dva kotača te su ponovili dosad usvojeno o odgovornom ponašanju u prometu.

 

Odgojiteljica: Dubravka Markovica

 

 

Skip to content