KOCKICE U NOVOM PROSTORU

Objavljeno : 18. ruj 2023.

KOCKICE U NOVOM PROSTORU

S početkom pedagoške godine 2023./2024. odgojna skupina „Kockice“ boravi u prostorijama OŠ Đurđevac. Djeca su se veselila toj promjeni zato što će iskusiti odlazak u zgradu osnovne škole, a to će im pružiti osjećaj važnosti i ozbiljnosti. Djeca su se s lakoćom navikla na novi prostor koji svakodnevno iznova istražuju. Prihvatili su pet novih prijatelja koji će ove pedagoške godine boraviti u skupini te su im pokazali toplu dobrodošlicu, spremnost na suradnju i pomoć.

Prvih dva tjedna smo proveli ponavljajući već usvojena pravila ponašanja u skupini, prepričavali  smo doživljaje s godišnjih odmora te izražavali očekivanja od nadolazeće godine koja je pred nama. Djeca se adaptiraju na boravak u skupini bez popodnevnog odmora, na korištenje vilica i keramičkog posuđa za vrijeme obroka. Potičemo razvoj svijesti o školarcima u prostoru oko nas te kako regulirati vlastite emocije i načine izražavanja kako ne bismo ometali nastavu.

Čitajući Proventus slikovnice kod djece smo poticali razvoj prepoznavanja vlastitih emocija, njihove regulacije, poštivanja pravila, izbjegavanje fizičkog rješavanja sukoba te razumijevanje razloga zbog kojih ponekad moraju ostati u vrtiću iako to ne žele.

 

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

 

Skip to content