KOCKICE U POSJETI STRUKOVNOJ ŠKOLI ĐURĐEVAC

Objavljeno : 12. sij 2023.

KOCKICE U POSJETI STRUKOVNOJ ŠKOLI ĐURĐEVAC

 

Dana 19.12.2022. odgojnu skupinu Kockice su ugostili budući frizerke/frizeri i njihova profesorica A. Čorba. Našem druženju su se pridružile pedikerke i kozmetičarke zajedno sa njihovim profesoricama S. Amidžić i Ž. Grobenski Senjan. Nakon prve posjete SSDJ djeca su bila puna pozitivnih dojmova i iskustava te smo se i ovaj put odlučili odazvati pozivu, pratiti interes djece i njegovati dugogodišnju suradnju s profesoricom A. Čorba.

Za vrijeme drugog posjeta uspjeli smo još više uključiti dječake u aktivnosti uljepšavanja. Osvijestili smo da nema muško/ženskih zanimanja te da i muškarci rado odlaze kod frizera i kozmetičara. Na njihovu najveću radost učenice su crtale po licu bojama za lice gdje su imali slobodu u izražavanju svojih želja i ideja.

Djevojčice su nekoliko dana unaprijed međusobno razgovarale kakve frizure žele imati i što će reći kad dođu na red za uljepšavanje. Djeca su skladno surađivala, dogovarala se čiji je red i poštivala vrijeme uljepšavanja svojih prijatelja. Poštivali smo pravila ponašanja i razgovora s odraslim osobama. Pristojno smo se ponašali u ustanovi i s veseljem ćemo se uvijek vratiti.

 

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

Skip to content