KOGA GLJIVICE VOLE?

Objavljeno : 3. ožu 2020.

KOGA GLJIVICE VOLE?

U tjednu kad obilježavamo Valentinovo – dan ljubavi, razgovarali smo o tome što je ljubav, koga volimo,… Djeca su nabrajala da vole: roditelje, braću, prijatelje, tete, bake i djedove, kućne ljubimce, igračke itd.
U našoj skupini razvijamo još jednu ljubav, a to je ljubav prema bilju. Tako u sobi brinemo i redovito zalijevamo naše sobno cvijeće. Da bi bolje proučili cvijeće koje najavljuje proljeće, u sobi smo napravili privremeni šareni mirisni vrt prepun različitih proljetnica. Svaki cvijet smo promatrali, mirisali, nježno doticali. Otkrivali smo tajne koje svaki cvjetić skriva. Sve visibabe su bijele, zimski jasmin i zlatna kiša su žuti kao sunce, zumbul jako lijepo miriši, jaglaci su šareni, cica-mace su mekane… Visibabe, koje smo posadili u reciklirane vrtiće, samo smo posudili iz prirode te ćemo ih nakon nekoliko dana promatranja, vratiti. Tako usvajamo pravilne ekološke navike i ljubav prema prirodi. Da su jaglaci šareni, vidjeli smo na tržnici do koje smo prošetali.
Te aktivnosti dio su našeg projekta „Cvijet“ koji ima za zadaću razvijanje vještina brige o bilju, proširivanje spoznaja o cvijeću koje nas okružuje, razvijanje ljubavi prema prirodi i usvajanje pravilnih i zdravih ekoloških navika.
Među nebrojenim tratinčicama u parku, proigrali smo igru Voli me – ne voli me. Tako smo aktivnostima spojili ljubav i cvijeće.

Odgojiteljice: Ljiljana i Martina

 

 

 

 

 

 

Skip to content