KRIJESNICE ISTRAŽUJU KUKCE

Objavljeno : 2. srp 2019.

KRIJESNICE ISTRAŽUJU  KUKCE

U  kasno proljeće smo  svakodnevnim boravkom na zraku počeli  susretati sve više kukaca. Odlučili smo malo više proučiti i naučiti ono što ne znamo o kukcima koji su nam najpoznatiji – mravi, pauci, bubamare i pčele.
Odgojiteljice su donijele kukce u vrtić te smo ih promatrali povećalom, gledali od čega im se tijelo sastoji, koje su boje i što se nikako nismo mogli složiti- koliko nogu imaju. Zato smo imali razne enciklopedije gdje smo mogli provjeriti naše nedoumice i doznati razne zanimljivosti. Čitali smo i slikovnice o raznim zgodama naših kukaca poput „Pauk Praško” i „Nezadovoljna bubamara“. Također smo pomoću slikovnica učili pisati imena raznih kukaca.
Likovno smo se izražavali na razne načine, mrava smo crtali olovkom te ga oblikovali plastelinom. Pauku smo nacrtali paukovu mrežu, bubamare smo napravili od kolaža u 3D obliku, a pčele smo izradili od tuljaka te ih obojali temperom.
Uz razne igre poput memory igre, slagalica i pletenja paukove mreže, dječaci su se veoma potrudili te prema primjeru iz enciklopedije napravili mravinjak od raznih kocaka. Od svih igara ipak nam je bilo najzanimljivije promatrati prave kukce iz takve blizine kakve inače ne možemo.

Odgojiteljice Elizabeta i Slavica

Skip to content