”KRIJESNICE U ZOOLOŠKOM VRTU”

Objavljeno : 13. lip 2023.

”KRIJESNICE U ZOOLOŠKOM VRTU”

 

 

Nakon što smo puno razgledavali enciklopedije o životinjama, razgovarali o njima, pričali priče, čitali slikovnice, igrali razne igre, krenuli smo u posjetu zoološkom vrtu u našem gradu.

Tijekom šetnje stazom pored livade zastajemo i slušamo pjesmu zrikavaca. Pri prolasku kroz gradski park djeca uočavaju da na drveću ima puno vrana koje su ”glasne i neuredne” (V. L.). ”Zrikavci puno ljepše pjevaju od vrana” (E. B.).

Na ulazu u zoološki vrt vidjeli smo upute kako se trebamo ponašati u blizini životinja kako ih ne bismo uznemirili: da ne budemo jako glasni i da ih ničime ne hranimo.

Prvo smo vidjeli magarca, malog ponija, kobilu i ždrijebe, te svinje koje su se odmarale.

Deve su prilazile ogradi i mogli smo ih malo pomaziti, ali djeca su se pomalo bojala jer su to velike životinje koje nikada prije nisu vidjeli. Striček koji se o njima brine pokazao nam je kako gube dlaku jer dolaze topli dani što je djeci bila nova zanimljivost.

Djeci su bile zanimljive koze jer se slobodno kreću i male su pa su ih malo pomazili.

Od peradi su djeca upoznala biserke i guske za koje su mislili da su patke. Kad smo bolje pogledali, vidjeli smo da su puno veće od pataka i drugačije se glasaju.

Pri odlasku zahvaljujemo stričeku koji nas je upoznao sa životinjama.

 

Odgojiteljica Slavica Islam

 

Skip to content