LIMAČI U LJETNOM IZDANJU

Objavljeno : 21. lip 2022.

LIMAČI U LJETNOM IZDANJU

Ljeto je tu, a kako djeci predočiti  veću količinu vode na jednom mjestu… . Odlučili smo svi zajedno posjetiti bazen u hotelu „Picok“. U suradnji s djelatnicom hotela „Picok“, uspjeli smo ući unutra i bazen vidjeti uživo. Djeci je taj posjet bio prvi, a doživjeli su ga pozitivno i s oduševljenjem. Djecu je voda asocirala na kupanje i kako će se sa svojim mamama i tatama kupati u njemu.

Tema „More“ nastavila se provoditi u SDB-ka kroz razne igre i aktivnosti. Nijansama plave i bijele boje kreativno su bojali more na hamer papiru sa svojim prstićima i dlanovima razvijajući finu motoriku te vlastitu maštu i kreativnost. Provodeći stolno-manipulativne igre razvijali su vlastitu spoznaju i tako bogatili govor. Veliki pano s morskim motivima i otvorima, privukao im je dodatnu pažnju jer su mogli ubacivati i prebacivati loptice u bojama kroz otvore koji su se nalazili na njemu. Plava strunjača im je bila more kako bi na njoj provodili igru s morskim životinjama. Prilikom provođenja igara i aktivnosti, djecu je pratila ljetna glazba na koju su rado plesali i iskazivali vlastite plesne sposobnosti koristeći svoje tijelo.

Ova tema im je bila vrlo zanimljiva  jer ih je asocirala na kupanje tj. vrijeme kada se s roditeljima ide na more i uživa u kupanju, a kupanje svi vole kao i igre s vodom i u vodi.

Ovom temom, djecu se poticalo na razvoj i bogaćenje govora, razvijanje spoznaje, razvoj  likovne senzibilnosti te izravno iskustvo  koje su stekli posjetom na bazen.

 

 

Odgojiteljice: Martina i Ana

 

 

 

 

Skip to content