LJETNE RADOSTI KOCKICA I ISKRICA

Objavljeno : 25. srp 2023.

LJETNE RADOSTI KOCKICA I ISKRICA

Dolaskom toplijeg vremena i povećanjem temperature, djeca su tražila dodatno osvježenje popraćeno zabavom, igrom i učenjem.

Na terasi sobe dnevnog boravka smo provodili igre vodom. Provodili smo pokus „Što pliva, a što tone?“, promatrali što se događa, donosili zaključke te zaključeno pisali u tablicu. Razvijali smo logičko mišljenje te prepoznavanje glasova i njihovo pisanje.

Donijeli smo kupače kostime, ručnike i prskalice na vodu. Pomoću prskalica smo se osvježili i gađali mete, a na ručnicima smo odmarali nakon provedenih aktivnosti. Proveli smo natjecateljsku igru u dva tima gdje je cilj bio baciti balon jednom rukom preko glave što je jače moguće kako bi se balon rasprsnuo. Zatim smo u sijedu, u koloni, prenosili posudu punu vode iznad glave objema rukama. Cilj je bio da voda ostane u posudi. Razvijali smo koordinaciju ruku, ravnotežu preciznost i timski rad. Na kraju tjedna smo za osvježenje zajedno iscijedili limun, promiješali šećer i vodu kako bi se osvježili u ukusnoj i hladnoj limunadi.

Aktivnosti vodom uvijek bude interes i maštu kod djece koja u njima vrlo rado provode vrijeme.

 

Odgojiteljica Veronika

 

Skip to content