LJETO, DOBRO NAM DOŠLO!

Objavljeno : 23. lip 2022.

LJETO, DOBRO NAM DOŠLO!

Iako su nam vreli ljetni dani odavno već stigli, pravo službeno ljeto stiglo nam je početkom tjedna. Dobrodošlicu ljetu zaželjeli smo pjesmom „Kad naš brod plovi“ i raznovrsnim didaktičkim igrama poput memorija, slikovnih tražilica ljetnih pojmova, raznih poklapalica i grafomotoričkih vježbi „“piši-briši“ i ostalih. Djevojčice su najviše vremena provele u simboličkoj igri „slastičarne“ gdje su radile i prodavale sladoled dječacima, a kroz navedenu su igru uz razvijanje odnosa s vršnjacima, poštivanje tuđih ideja i mišljenja, usvajali predmatematičke vještine brojanja i uočavali razlike između većeg, odnosno manjeg.
Aktivnostima u likovnom centru djeca su slikala svoje idealno ljeto, izrađivali razglednice, brodove od novinskog papira i tako poticali razvoj fine motorike i složenost senzornih vještina i preciznosti. Iznenađujuće velik interes djece i uzbuđenje koje donose ljetni praznici i ljetovanje ukazuju na to da je djeci ljeto najdraže i najljepše godišnje doba, a glavna asocijacija na spomen ovog godišnjeg doba su im sladoled i more.
Da bismo ljeto dočekali u stilu svih njegovih čari, svakodnevnu šetnju iskoristili smo za odlazak u slastičarnu gdje su se djeca osvježila ukusnom, hladnom kuglicom sladoleda.

Odgojiteljice: Elizabeta i Ivana

 

 

Skip to content