LJUBAV U ZVIJEZDICAMA

Objavljeno : 23. velj 2021.

LJUBAV U ZVIJEZDICAMA

Mjesec veljaču obukli smo u razigrane, šarene i ljubavne tonove. Jedan od važnijih dana u mjesecu veljači je uz maskenbal i Dan zaljubljenih koji se obilježava 14. dana u veljači. Kako je ove godine Dan zaljubljenih zapao na neradni dan, u nedjelju, Zvjezdice su ga obilježile nekoliko dana ranije ljubavnim pjesmicama na koje su pjevali i plesali te likovnom aktivnošću na temu spomenutog dana.

Zanimalo nas je kako naše Zvjezdice definiraju pojam ljubavi, odnosno kako je doživljavaju i vide pa smo im postavile kratko i jasno pitanje „što je ljubav“, a dani odgovori na postavljeno pitanje su nas izuzetno iznenadili, raznježili i nasmijali pa smo ih odlučili podijeliti s vama da i vi osjetite tu ljubav i radost naših i vaših Zvjezdica.

Na velikom hamer papiru izrezanom u oblik srca svaka je Zvjezdica otisnula svoj dlan na koji smo zapisali njihove odgovore na postavljeno pitanje, a odgovori su glasili ovako:

Hana je odgovorila da je ljubav „blago“,

Eva M., Marija i Lovro su odgovorili da je ljubav „srce, plesanje, Valentinovo“,

Ena i Viktoria su odgovorile da je ljubav „dok se ženimo“,

za Jana Š. je ljubav „kad se voli i daje čestitka i kad voziš auta na daljinski“,

za Lanu je ljubav „kad se voli braco, mama i tata“,

Eva D. je odgovorila da je ljubav „dok se netko voli i grli“,

Andrija je odgovorio da je ljubav „kad nekoga voliš, na dan ljubavi jedeš i piješ, kupiš čestitke i poklone, ideš na svate, piješ pivu“,

za Mihaela, Karla Z. i Izabelu je ljubav „kad nekoga voliš i onda ga poljubiš“,

Elena i Ida su na postavljeno pitanje odgovorile da je ljubav „kad mama voli tatu, kad nam prijatelji dođu na rođendan i kad možemo plesati“,

za Karla B. je ljubav „nešto lepog“,

Nika je odgovorila da je ljubav „kad voliš ljubav“

i za kraj još malo smijeha, Ivano je odgovorio da je ljubav „onda kad si točimo pivu u čašu“.

Cilj navedenih aktivnosti bio je proširiti njihovu spoznaju uočavanja odnosa i veza među ljudima, kroz pokret uz glazbu potaknuti razvijanje psihomotoričkih sposobnosti, zatim potaknuti razvoj pozitivnih emocionalnih stanja i prepoznavanja te izražavanja emocija, potaknuti razvoj jezika, vještine slušanja i govora.

Zvjezdice svima vama poručuju da se volite, smijete, plešete i grlite svakoga dana!

Odgojiteljice: Elizabeta i Ivana

 

 

Skip to content