MIRIS BOŽIĆA U TOČKICAMA

Objavljeno : 12. pro 2023.

MIRIS BOŽIĆA U TOČKICAMA

Dolaskom božićnih blagdana točkice su kroz nekoliko aktivnosti istražile mirise Božića i božićnih kolačića. Aktivnost smo započeli istraživanjem naranče, limuna, cimeta, klinčića, vanilin šećera. Pomoću ovih čarobnih mirisa djeca su istovremeno sudjelovala i u igri tišine. Imenovali smo sve sastojke potrebne za izradu božićnih keksića te se uputili u sam proces izrade. Kako bi svako dijete vidjelo  i aktivno sudjelovalo u ovom procesu, svako dijete imalo je svoj zadatak.

U cijelom procesu izrade keksića djeca su pažljivo sudjelovala, a veliko uzbuđenje pokazali su prilikom kušanja istih. U nastavku se nalazi recept za naše božićne keksiće kako bi ih i vi mogli izraditi s djecom kod kuće.

 

Sastojci:

125 g maslaca ili margarina, 1 vanilin šećer, ½ čaše šećera (100g), 1 jaje, limun, naranča, 1,5 čaša brašna, prstohvat soli, ½ prašak za pecivo, 100 g isjeckane čokolade za kuhanje.

Postupak:

Izmiješati maslac, vanilin šećer i šećer. U to umiješati jaje. Dodati brašno, sol, prašak za pecivo i čokoladu. Od gotove smjese izraditi male kuglice i staviti na tepsiju. Peći na 180 stupnjeva, 12 -14 minuta.

 

Odgojiteljice: Paula i Antonia

Skip to content