MRAVIĆI I BOJE

Objavljeno : 9. svi 2022.

MRAVIĆI I BOJE
Boje su svuda oko nas, a mali Mravi promatrajući uočili su da je sve oko nas obojeno. Krenuli smo s aktivnostima ali s naglaskom na osnovne boje. Pregršt neobičnih likovnih aktivnosti privukli su pažnju vrijednih Mrava, pa su tako slikali na štafelajima od obruča, pokušali miješati boju s pjenom čime smo aktivirali i senzorna osjetila ili pak crtali ledom u boji što je bilo novo iskustvo.
Senzorne podražaje aktivirali smo i senzornim bočicama koje su uparivali po boji, taktilnim balonima te tjesteninom u boji koju su klasificirali i sortirali.  U građevnom centru pomoću velikih blokova gradili su toranj te poticali jedni druge na suradnju i dogovor, ali ipak najslađe ih je bilo rušiti i ponovno graditi.
S obzirom na interes za taktilnu stazu s vozilima ponudili smo im vozila u osnovnim bojama koje je trebalo uparkirati na parkirno mjesto iste boje, a kasnije ta ista vozila iskoristili smo za neobičnu igru bojama i kosinom, pa su tako vozila ostavljala tragove osnovnih boja na velikoj stazi. Mali Mravići sada već uočavaju i imenuju boje, a mi igru bojama nastavljamo i dalje.
Pogledajte pregršt boja oko nas.
Odgojiteljice: Tihana i Doroteja

 

 

Skip to content