PČELICE SU PONOVNO ZAJEDNO

Objavljeno : 8. lip 2020.

PČELICE SU PONOVNO ZAJEDNO

Početkom lipnja većina djece vratila se u skupinu Pčelice. Djeca su s veseljem dočekala povratak u vrtić tako da prilikom odvajanja od roditelja na glavnom ulazu u vrtić nije bilo problema.
Prvi tjedan pripremile smo djeci aktivnosti s ciljem upoznavanja djece s novim promjenama i pravilima tijekom boravka u vrtiću. Prije izolacije provodili smo aktivnosti vezane uz higijenu tako da smo ponovili nekoliko igara, sliko-priču o higijeni, pjesmice i video zapise o virusima i bakterijama. Ponudile smo djeci nove poticaje. Pripremile smo im kratku dramatizaciju u kojoj su bili njima omiljena lutka crv Mirko i korona virus. Prilikom slaganja stolica za predstavu zamolile smo djecu da stolice budu udaljene. Tijekom slaganja stolica jedan dječak pokrenuo je razgovor o važnosti poštivanja udaljenosti rekavši da stolice tako moraju biti kako se ne bi zarazili. Upozoravao je prijatelja koji bi pomaknuo stolicu blizu nekoga. Kada se pojavila štapna lutka korona virus mnogo djece je pokretima tijela i verbalno pokazalo strah. Ponovili smo igru Kako se prenose virusi i bakterije. Nismo dodirivali ruke već su djeca dodirivala namještaj po sobi (na njima su bile šljokice -virusi). Djeci smo u igri za pranje ruku ponudile tvrdi sapun. Sapun je bio djeci jako zanimljiv poticaj jer su se prvi puta susreli s ovakvim sapunom. Proveli smo eksperiment s vodom, paprom i sapunom kako bi djeca uočila djelovanje sapuna na bakterije i viruse.
Kroz ove aktivnosti djeca su shvatila zašto je važno poštivati nova pravila kao što su pojačano pranje ruku prati (prilikom dolaska u skupinu, prije obroka, poslije brisanja nosa, poslije korištenja toaleta, po povratku s boravka na zraku i sl.), pozdraviti se dodirivanjem laktova umjesto zagrljaja, sjediti malo dalje od prijatelja i mjeriti temperaturu prije dolaska u vrtić.

Odgojiteljice: Renata i Dajana

Skip to content