POČETAK PROSINCA U SKUPINI „TOČKICE“

Objavljeno : 12. pro 2022.

POČETAK PROSINCA U SKUPINI „TOČKICE“

Mjesec prosinac za sve je najradosniji mjesec u godini, stoga su ga Točkice dočekale u iščekivanju i pripremama za sv. Nikolu. Kako smo znali da su malene Točkice odgojiteljicama bile dobre kroz cijelu godinu, nismo se pitali hoće li nas sveti Nikola posjetiti ili ne. Odmah smo se bacili na pripremu za njegov dolazak. Krenuli smo s čišćenjem čizmica. Svako je dijete čistilo svoju čizmicu precizno i temeljito kako bi sve redom bile čiste i blistave. Tako smo vježbali motoriku šake, kao i preciznost pokreta. U tom djelu ni umetaljke u stolno-manipulativnom centru nisu izostale.

Kreativnost i likovni senzibilitet razvijali smo kroz likovnu aktivnost gdje je svako dijete po svojoj želji biralo oblike u raznim bojama i lijepilo ih na podložak čizmice.

Glazbeno pamćenje pjesmica i proširivanje vokabulara (učenje novih riječi) bogatili smo kroz pjevanje pjesmica  „Sveti Niko svijetom šeta“, kao i pričanjem priča o Svetom Nikoli. Također nismo propustili ni predstavu „Marijina košara za sv. Nikolu“.  S obzirom na lošije vrijeme i nemogućnost odlaska u šetnju, odlučili smo jedan dan provesti u dvorani našeg dječjeg vrtića. U dvorani smo pjevali, plesali, tražili čarapice koje su odgojiteljice izradile i savladavali prepreke kroz poligon. Ovaj mjesec smo započeli veselom i zaigranom atmosferom te ćemo tako i nastaviti.

 

Odgojiteljice: Antonia i Paula

 

 

Skip to content