PRIPREME ZA ADVENT U KOCKICAMA

Objavljeno : 27. stu 2023.

PRIPREME ZA ADVENT U KOCKICAMA

Kako bismo bili spremni za nama najdraži blagdan u godini, prihvatili smo se posla.

Najprije smo razvijali svijest o vlastitom ponašanju i kako ono utječe na druge oko nas. Svako dijete je imalo svoj dio puzzle, ukrasilo ga je i napisalo svoje ime kako bi taj komadić predstavljao samo njega. Spajanjem svojih dijelova dobili smo veliku puzzle-u koja je činila cjelinu, zajednicu u kojoj smo svi na neki način povezani i utječemo jedni na druge. Poticali smo djecu na što više zajedničkih aktivnosti u kojima je potreban dogovor, strpljenje i suradnja. Vrlo rado provode vrijeme u aktivnosti crtanja na velikom papiru te su jednom prilikom odlučili osmisliti i nacrtati radionicu Svetog Nikole.

Za izradu adventskog vijenca su nam bile potrebne kapice žira koje smo za vrijeme šetnje sakupili, zatim oprali i osušili kako bi ih mogli farbati raznim bojama. Za adventski kalendar djeca su bojala kartonske tuljce, zvijezde, kartonske kvadratiće. Prepisivali su datume i adventske zadatke koje su sami osmislili kako bi razvijali pravilan hvat olovke i finu motoriku ruke.

Nakon svakog velikog posla slijedi čišćenje, tako su i Kockice oprale i dezinficirale centar kuhinje u kojem su najviše boravile te koristile posuđe u izradi vijenca i kalendara. Djeca rado provode vrijeme u životno-praktičnim aktivnostima, a s pomoću njih razvijaju naviku pospremanja i održavanja higijene prostora.

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

 

 

 

Skip to content