PRIPREME ZA ŠKOLSKE KLUPE

Objavljeno : 6. lip 2022.

PRIPREME ZA ŠKOLSKE KLUPE

S obzirom na to da naše „Pčelice“ na jesen kreću u prvi razred te kroz cijelu pedagošku godinu pokazuju interes za simboličku igru „škole“ odlučile smo dio sobe pretvoriti u školu i ponuditi im razne aktivnosti. Najživlje je bilo kod ploče gdje su se djeca izmjenjivala u ulogama učitelja/ice i učenika, djeca su tako razvijala sposobnosti čekanja na red i dogovora. Djeca su svoje uloge shvatila vrlo ozbiljno: učitelji i učiteljice zadavali su zadatke, prozivali učenike pred ploču i dijelili ocjene. Maštu i izražavanje djeca su također razvijala kroz aktivnosti improvizacije kratkih igrokaza sa scenskom lutkom (Olovka i Gumica).

Razgovarali smo što nam je sve potrebno za školu i odlučili naslikati i nacrtati školsku torbu i pribor. Dječju samostalnost poticale smo aktivnostima otključavanja i zaključavanja školskih ormarića i vezanja vezica na cipelama. Tjedne aktivnosti popratile smo raznim slikovnicama o školi i brizi o sebi te smo pjevali već poznate pjesmice “Abeceda” i “Veseli brojevi”.

Predmatematičke i predčitalačke vještine djeca su vježbala uz listanje slikovnica, piši-briši listiće, križaljke te računanjem na abakusu. Vježbali smo i govorne vještine te pamćenje kroz igre: Na slovo, Rima, Suprotnosti, Uhvati glas itd. Djeca su pokazala veliku samostalnost u aktivnostima i ovladanost vještinama te da su spremna za školske klupe i novu okolinu koja ih očekuje na jesen.

Odgojiteljice: Lana i Renata

 

 

Skip to content