PROLJEĆE U ZVJEZDICAMA

Objavljeno : 30. tra 2019.

PROLJEĆE U ZVJEZDICAMA

Proljeće je jedno od četiri godišnjih doba. Možda i ono najljepše. Tada se sve budi, biljke rastu, sunce nas duže promatra i mi smo sretniji.

Početkom ovog godišnjeg doba skupina Zvjezdice isprobala je i eko aktivnosti poput sadnje graha i crtanja mrkvom. Najzanimljivija aktivnost djeci bila je simbolička igra „Sadnja vrta“ gdje su sadili povrće i cvijeće u bočice. Kao imitacija zemlje poslužile su nam ljuskice od hajdine kaše. Osim sadnje djeca su usvojila jedan od svakodnevnih kućanskih poslova, a to je čišćenje metlom jer su ljuskice letjele na sve strane. Otkrili smo da te iste ljuskice provode i prekrasan zvuk kada se odbijaju u tlo.

U Uskrsnom razdoblju isprobali smo različite likovne tehnike poput otiska dlana iz kojeg nastane zečić, ukrašavanja pisanica sipkim materijalom u boji, bojanje šećernih jaja vodenim bojama, oslikavanje jaja temperama te ukrašavanjem jaja papirnatim cvjetićima. Što je Uskrs bez zečića i pilića?! Nama u skupini bili su posebno zanimljivi zečići i pilići na navijanje. Posebno smo ih pazili da ne iskoče sa stola. Posjetio nas je i lutak zeko koji nam je donio uskrsna jaja u svojoj košarici.

Odgojiteljica Antonia i odgojiteljica pripravnica Martina

 

Skip to content