RADIONICA SA RODITELJIMA I SPECIJALITETI „ZVONČIĆA“

Objavljeno : 27. stu 2018.

RADIONICA SA RODITELJIMA I SPECIJALITETI „ZVONČIĆA“

Jedan od najslađih a ujedno i najstariji specijalitet jeseni je pečena Turkinja i pečene koštice. To znaju i naši Zvončići, koji su se od jutra primili posla i za svoje roditelje pripremili specijalitet. Tijekom jutarnje aktivnosti Zvončići su čistili Turkinju, izdvajali koštice i pripremili sve za peći. Te su nam tete kuharice to ispekle. Za ručak smo kušali Turkinju a dio smo ostavili kao iznenađenje za roditelje koji su popodne došli na radionicu. U sklopu projekta grupe „Tancaj,tancaj crni kos“ ugostili smo učitelja. glazbenog  Dražena Štefana koji je roditeljima pokazao kako napraviti glazbala od prirodnih materijala. Sve materijale za radionicu prikupili smo u okolišu koji nas okružuje (kora drveta, tikva(šef), stabljika kukuruza,trska,vrba, stari ćupovi)…  Učitelj Dražen uveo je roditelje u svijet glazbe svirkom na neobičnim a posve prirodnim instrumentima kojima se sviralo „negda“. Uz pomoć učitelja Dražena roditelji su izradili mrgudala, frulice, piskove, kanta bas, zvečke. Naučili nove pojmove te neki po prvi put probali svirati instrument. Za kraj radionice svi su skupa napravili pravi mali bend. A učitelj Dražen nas je počastio svirkom na gajdama koje je također sam izradio.

Jedan od glavnog cilja radionice njegovanja kulturne,baštine i običaja i prenošenje na najmlađe ostvarivat  ćemo tijekom cijele godine.  Djeca će svakodnevno moći svirati na izrađenim instrumentima, upoznati se sa njihovim imenima a daljnjim radionicama upoznati nošnju,ples našeg područja.

Zahvaljujemo se učitelju Draženu Štefanu koji je nesebično svoj talent podijelio sa svima nama i  roditeljima koji su se odazvali radionici. Isto tako zahvaljujemo svim roditeljima koji će nam pomoći pri ostvarivanju planiranog projekta.

Odgojiteljice: Ana Peroković i Slavica Islam

 

Skip to content