ŠARENE PTIČICE

Objavljeno : 8. velj 2021.

ŠARENE PTIČICE

Ovaj tjedan u našu skupinu su ušle vesele i šarene ptičice te odlučile razveseliti Laviće. Kroz razne aktivnosti, sliko priče, slikovnice, fotografije i edukativne sadržaje djeca su razvijala spoznaju o pticama te naučila nešto novo. Kako izgledaju, gdje žive, kako lete i mnoge druge. Kroz razne igre o ptičicama, Lavići su uočavali boje te razvijali finu motoriku. Svaku ptičicu pridružili su njezinoj kućici iste boje. Isto tako umetali su štapiće s ptičicama u njihovo gnijezdo iste boje kao što je i ptičica. Slušajući glasanje ptica,  djeca su mogla naučiti nešto novo te sami isprobati i ponoviti svojim glasom kako se ptice glasaju. Veselim zvukovima ptičica u našu sobu unijeli smo toplinu i radost. Lavići su uvijek spremni na ples, pa su tako bili i ovaj puta. Sve nas je to potaknulo na razne likovne aktivnosti koje su Lavići spremno i s veseljem prihvatili.  Tako su lijepili papire u boji i perje na ptičice naslikane na papiru.  Ptičice su ispale šarene i posebne svaka na svoj način.
Laviću su bili jako vrijedni, pa su  napravili svoje ptičice i pomoću papirnatih tanjura koje su bojali pomoću tempera raznih boja.
Sobu smo ukrasili raznim motivima o pticama tako da ih stalno možemo proučavati i gledati, ali i da nam uljepšavaju našu sobu.

Odgojiteljice: Iva i Žaklina

 

 

 

Skip to content