SLATKO OSVJEŽENJE U „ŽIRAFICAMA“

Objavljeno : 13. srp 2023.

SLATKO OSVJEŽENJE U „ŽIRAFICAMA“

Vrlo vrući dani koji su nam stigli asociraju na ljetne radosti (more,kupanje), ali i na slatko ljetno osvježenje kao što je sladoled, što je i bila tema kojom smo se zabavljali u posljednje vrijeme. Kako znamo da svako dijete voli to slatko osvježenje, odlučili smo posjetiti slastičarnicu u našem gradu, ali i počastiti se sladoledom koji smo kupili u trgovini. Kod djece je to izazvalo veliko oduševljenje, radost i veselje.

Svakodnevno smo slušali pjesmicu „Sladoled“ (Zagrepčanke i dečki), naučili njene riječi i plesali u ritmu. Od didaktičkih igara koje su djeci bile ponuđene u stolno -manipulativnom centru mogli su birati razne drvene puzzle, slagalice, umetaljke, igru klasificiranja sladoleda u boji, uparivanje sladoleda u boji i razne druge. Na taj način razvijali smo vizualnu prececiju, koordinaciju i preciznost u baratanju predmetima, operativno mišljenje i govor.

U likovnim aktivnostima djeci je bila omogućena manipulacija različitim likovnim materijalima i izražavanje raznovrsnim likovnim tehnikama (krep papir i ljepilo, pjena za brijanje i tempera, tempera, pipete i vata..). Time su djeca mogla razvijati svoju likovnu maštu i kreativnost, ali i finu motoriku šake i prstiju.

Kako smo se zabavljali i uživali u ovom slatkom ljetnom osvježenju, pogledajte u fotogaleriji.

 

Odgojiteljice: Danijela i Katarina

 

Skip to content