SOBA SKUPINE “JEŽIĆA” DOBILA NOVO RUHO

Objavljeno : 10. velj 2019.

SOBA SKUPINE “JEŽIĆA” DOBILA NOVO RUHO

Djeca već dugo vremena pokazuju veliki interes za građevni centar u kojemu su nam i prijevozna sredstva. S obzirom na količinu autića i vozila koje imamo, problem je bio kod pospremanja te smo zajedno odlučili napraviti garažu za vozila. Djeca su aktivno sudjelovala u nastajanju-bojali su, rezali i lijepili. Osim garaže djeci je ponuđen kolut „u prometu“ te daščice na kojima je otisnuta cesta. Simbolička igra u kutiću traje dugo, smisleno i ravnopravno jer nisu samo dječaci ti koji se tamo vole igrati, već i djevojčice. Djeci su ponuđene također drvene kockice raznih debljina i dužina koje za stolom služe za građenje garaže, kućica te zgrada, a razvijaju timski rad jer zajednički sudjeluju u građenju.

Istraživački centar upotpunili smo kosinom s lopticama, što je izazvalo veliki interes kod djece, pa osim istraživanja kosine lopticama, istražuju i autićima. Tu su i igre s kamenčićima koje nižu i slažu na svjetlećem stolu, te igra punjenim bočicama i epruvetama u boji. Igra manipuliranja posudicom i letećim objektom nije nimalo im laka, ali su uporni u postizanju cilja.

Osigurali smo im i novi mirni centar za listanje i čitanje slikovnica za čime također pokazuju sve više interesa, te vrijeme provode listajući i pričajući priče jedni drugima. U formiranju ovog centra aktivno su sudjelovali što im je jako važno.

Prema tjednom planu tematski nudimo didaktičke igre za stolom u kojim se djeca svakodnevno usavršavaju.

Ovim putem želimo zahvaliti i roditeljima na suradnji koji su nam osigurali materijale potrebne za nove centre.

Odgojiteljice: Tihana i Dubravka

Skip to content