STIŽE NAM LJETO

Objavljeno : 20. lip 2023.

STIŽE NAM LJETO

Nakon tmurnog i kišovitog završetka proljeća, konačno su nam stigli sunčani i vrući dani koje smo svi s nestrpljenjem dočekali. Glavna asocijacija djeci, kao i nama, na spomen ljeta jest more, koje su s veseljem oslikavali raznovrsnim likovnim tehnikama. Iako je službeno prvi dan ljeta u srijedu, 21.lipnja, dobrodošlicu ljetu zaželjeli smo već početkom tjedna pjesmicama o moru i ljetu te raznovrsnim didaktičkim igrama poput memorija „sjene“, slikovnih tražilica ljetnih pojmova, raznih poklapalica, „male ljetne matematike“, grafomotoričkih vježbi „nestašni valovi“, morske slovarice i ostalih igara. U istraživačkom centru radili smo pokus „more“ gdje su djeca koristeći vodu, plavu prehrambenu boju, jestivo ulje, sol i pijesak izradili more u staklenki. Bili su oduševljeni nastalim nijansama boje u staklenki, a šljokicama, školjkama i kamenčićima ukrasili su svoje staklenke.

Slikovnicama, enciklopedijama, zagonetkama i kvizom znanja, ponovili smo već usvojena znanja i spoznaje kao što su to godišnja doba i njihova obilježja, odjeća prikladna pojedinom godišnjem dobu, voće koje zrije u pojedinom godišnjem dobu, mjeseci u godini i slično.

Najdraži dio dana djeci su bile šetnje, igre na otvorenom i na igralištu nakon kojih smo se osvježili voćem i hladnim voćnim napitkom koji su djeca sama pripremila-limunada.

 

ODGOJITELJICE: Ljiljana i Ivana

 

Skip to content