ŠTO NAS ČINI SRETNIMA ILI TUŽNIMA?

Objavljeno : 3. velj 2020.

ŠTO  NAS ČINI SRETNIMA ILI TUŽNIMA?

Djeca su o tome odmah željela pričati. I oni vole biti sretni s roditeljima, prijateljima… Najviše su tužni  kad im je nešto uskraćeno. Kroz priče smo naučili prepoznati emocije i kod prijatelja. Kroz razgovore s djecom saznali smo da najviše vole biti sretni u obitelji, ali i u vrtiću. Kroz razne igre i Kutiju punu osjećaja smo o tome još više spoznali. Svatko može biti sretan, tužan, ljut, uplašen. To mogu biti čak  i veliki. U ogledalu smo radili sretne, tužne, ljute i uplašene izraze lica.
A što nas ljuti?  Znamo li se ljutiti?
To smo odmah znali reći. Ljutimo se zbog igračaka, braće, sestara. Strah je također prisutan kod djece. To su više imaginarni strahovi specifični za ovu dob. Oni će proći, ali strahovi nakon snova uzrokovani gledanjem raznih neprimjerenih sadržaja prije spavanja – nisu. Njih možete spriječiti tako da djeci prije spavanja čitate priče, pjevate pjesmice ili stvorite naviku lijepe igre za ugodne snove.
Da bi bili sretni treba malo, dajte im zagrljaj, lijepu riječ i ne zaboravite im reći da ih volite. A nas je ovaj puta usrećio snijeg koji je napokon pao te smo napravili i snjegovića.

 

Odgojiteljice: Ana J. i Marina

 

Skip to content