TKO ĆE PRIJE

Objavljeno : 17. lis 2020.

TKO ĆE PRIJE

Gruba motorika važan je dio djetetova razvoja jer je preduvjet za razvoj fine motorike. Dijete koje je bilo dovoljno aktivno (trčalo, skakalo,…), lakše će naučiti pravilno držati olovku, vezati vezice na cipelama i naučiti pisati. U školi će se bolje koncentrirati i imati više samopouzdanja. Zato trebamo djetetu omogućiti dovoljno prilike, vremena i mjesta za kretanje. U našoj skupini Gljivice, svakodnevno razvijamo grubu motoriku aktivnostima u sobi ili na igralištu. Potaknute prirodnom potrebom za natjecanjem, djeci smo pripremile nekoliko malih natjecateljskih igara. U sobi smo se natjecali u:

–  spremanju čaša uz pomoć hvataljke

– nošenju loptica dinosaurovim šapama do cilja

– ubacivanju loptica u košaru s određene udaljenosti.

Ovim aktivnostima kod djece smo razvijale strpljivost, koncentraciju, usredotočenost, koordinaciju te natjecateljski duh.

Na igralištu smo organizirale natjecanje u:

– trčanju do cilja i natrag

– hodu na tri noge

– nošenju kestena u žlici do cilja i natrag.

U navedenim aktivnostima djeca su razvijala: suradničko ponašanje, sposobnosti da pomognu jedni drugima, pridržavanje dogovorenih pravila igre. Osim toga, djeca su razvijala sposobnost ponosa na uspjeh i podnošenje neuspjeha. Najvažnije od svega, bilo nam je zabavno, veselo i smješno.

Odgojiteljice: Ljiljana i Ana

 

 

 

Skip to content