TOČKICE I ŠUMSKE ŽIVOTINJE

Objavljeno : 13. stu 2023.

TOČKICE I ŠUMSKE ŽIVOTINJE

 

U sklopu godišnjeg projekta, djeca iz skupine Točkice upoznala su se s još jednom pričom. Ovaj mjesec čitali smo priču „Ogledalce“. Djeca su pokazala velik interes za aktivnosti koje smo provodili uz ovu priču. Kroz priču ogledalce djeca su se susrela s raznim životinjama i njihovim osobinama. Svaka životinja smatrala je da je to ogledalce baš njena slika sve dok na kraju obitelj medvjeda nije smjestila to ogledalce u svoj dom.

Aktivnosti na temu ogledalce započeli smo igrom tišine. Odnosno djeca su dolazila zaviriti što je skriveno u kutiji. Naravno bilo je to ogledalce. Nakon pročitane slikovnice istu priču ponovili smo kroz dramatizaciju. Djeca su isprva vođena dramatizacijom, a kasnije su to bile spontane dramske improvizacije djece.

Uz to djeca su sudjelovala u brojnim drugim igrama uz koje su pokazali kognitivni i motorički napredak u razvoju. Najzanimljivija igra bila je uparivanje kartica šumskih životinja s malim predmetima. Malo zahtjevnija igra bilo je uparivanje slike i sjene iste šumske životinje. U ovoj aktivnosti djeca su trebala odgovore povezati s gumicom. Duboko razvijenu koncentraciju djeca su pokazala u preciznom umetanju bodlji. Motorički napredak kod pojedine djece vidljiv je i kroz grafomotoričke vježbe. Sva su djeca uživala u tjelesnim aktivnostima koje smo povezali s potragom za šumskim životinjama i kretanjem šumskih životinja.

Ove aktivnosti i dalje provodimo kako bi ih djeca što lakše usvojila. Aktivnosti će biti popraćene brojnim pitanjima koja su vezana uz šumske životinje.

 

Odgojiteljice: Paula i Antonia

Skip to content