TOČKICE UPOZNAJU JESEN

Objavljeno : 11. lis 2022.

TOČKICE UPOZNAJU JESEN

 

 

Listopad nam je stigao, a stigla nam je i jesen koju smo s veseljem i uzbuđenjem dočekali. Jesen nam je donijela mnogo boja i mnogo šarenog lišća, a donijela nam je i njene plodove. Jesenje plodove s uzbuđenjem smo skupljali u šetnji oko vrtića, te smo i u suradnji s roditeljima sakupili neke jesenje plodove poput tikvi, kestena, oraha, kukuruza  itd.  Točkice su odlučile od jeseni iskoristiti ono najbolje što ona nudi. Osim što nudi zanimljive jestive jesenje plodove, od njih se mogu napraviti i zanimljive igračke kako bi što bolje upoznali jesen i njene plodove.  Naš istraživački centar postao je mali jesenski kutak. Tako smo u mali bazenčić stavili prikupljene jesenje plodove, napravili smo vagu pomoću koje smo vagali jesenje plodove, klasificirali smo plodove te smo i trijebili kukuruz malim ručicama. Sve te aktivnosti pobudile su u djeci istraživački duh.

Razne slikovnice također su pobudile zainteresiranost kod djece te smo kroz njih razvijali govor kao i kroz razne dječje pjesmice. U prvom tjednu jesen smo obilježili i kroz likovnu aktivnost  pomoću plastelina i jesenskih plodova. Kroz likovnu aktivnost djeca su iskazala svoju maštovitost te su pomoću plastelina kestenima, orasima radili kućice i otiskivali plodove u plastelin.

Kroz sve ove aktivnosti cilj je bio potaknuti istraživanje kod djece i njihovo istraživačko ponašanje, unaprijediti motoričke sposobnosti te stjecati iskustva u prirodnoj sredini.  Početak listopada je bio tek početak upoznavanja jeseni te smo s time započeli našu jesensku avanturu koju ćemo nastaviti te i proširiti aktivnosti.

 

Odgojiteljice: Antonia i Paula

 

Skip to content