VIŠE CVIJEĆA, MANJE SMEĆA

Objavljeno : 3. lip 2022.

VIŠE CVIJEĆA, MANJE SMEĆA

U mjesecu svibnju smo malo više zaposlili ručice naših Zvjezdica i veći dio vremena proveli izvodeći životno-praktične aktivnosti, no jednako tako nije manjkalo ni likovnih,  didaktičkih te predčitalačkih aktivnosti. Svu pažnju u provođenju svih aktivnosti u vrtiću usmjerili smo na brigu o okolišu koji nas okružuje. Cilj provedenih eko-aktivnosti bio je osnažiti dječju empatiju prema prirodnoj okolini-prema biljkama i životinjama važnima za biljni svijet.

Djeca su s veseljem prihvatila sve obaveze koje nosi briga o bilju; svakoga jutra „mali redari“ zalijevaju naš „mini-povrtnjak“, grah u staklenkama, paze da biljke imaju dovoljno sunca, ali ne previše. Uz povrće koje su posadili prošlih tjedana, ovoga su tjedna posadili cvijeće koje će krasiti terasu na kojoj djeca dolaskom toplijih dana sve više borave.

Ovotjednom temom „Više cvijeća, manje smeća“ željele smo osvijestiti djecu o važnosti čistoće okoliša i brizi za biljni svijet, o razvrstavanju otpada u odgovarajuće spremnike te iskorištavanju otpada za nešto novo što će nam još služiti. Uz raznovrsne poklapaljke i društvene igre, djeca su igrom proširivala svoju spoznaju o razvrstavanju otpada, a svakodnevne smo  šetnje iskoristili za sakupljanje smeća u užoj i široj okolici vrtića i bacanje u odgovarajuće spremnike, a istovremeno su djeca usvojila materijale predmeta koji nas okružuju i koje svakodnevno upotrebljavamo.

Zvjezdice vam svojim primjerom šalju kratku i jasnu poruku: VIŠE CVIJEĆA, MANJE SMEĆA!

Odgojiteljice: Ivana i Elizabeta

 

Skip to content