VJETAR

Objavljeno : 18. velj 2019.

VJETAR

Kako uhvatiti vjetar? Kako ga naslikati? Prikrao se iznenada, savio grane drveća…On je nevidljiv, ali mi vidimo njegove igre…takav je vjetar! „Leptirići“ su krenuli na putovanje s njim!

Svakodnevnim bilježenjem vremena u naš kalendar, djeca su uočavala promjene vremena i posebno se radovala kad je puhao vjetar i savijao grane drveća. Potaknute dječjim interesom, odlučile smo provoditi aktivnosti na tu temu.

Djeca su istraživala vjetar stvarajući ga – otpuhivali su razne predmete, stvarali topao i hladan zrak-pokušali uhvatiti vjetar, likovno se izražavali (temperama su slikali puhanje vjetra, slamkama su otpuhivali boju na papiru), tjelesnim vježbanjem stvarali vjetar (puhanje vjetra, njihanje grana, igra „Ja sam vjetar jak“). Proučavali su  slike i slikopriče o vjetru, pjevali o vjetru, slušali zvukove vjetra koji šumi, fućka, huči…od pedagoški neoblikovanog materijala izrađivali smo vjetrokaze , zmajeve i kućice od Tri praščića koje ovaj put vuk nije uspio otpuhati!

Djeca su vrlo rado sudjelovala u svim aktivnostima te na taj način razvijala svoju prirodnu potrebu za istraživanjem i znatiželju.

Odgojiteljice: Katarina i Maja

 

Skip to content