VODENE IGRE

Objavljeno : 19. srp 2022.

VODENE IGRE

Nakon osvježavajuće dobrodošlice kojom su Zvjezdice dočekale ljeto, našu smo terasu pretvorili u „Zvjezdanu plažu“. Djeca su sa sobom u vrtić ponijela ručnike, kupaće kostime i raznovrsne rekvizite poput šprica, vodenih pušaka, ribica i drugog kojima su na  „Zvjezdanoj plaži“ uživala u čarima igara vodom.

U slobodnoj igri kod djece je primijećeno skladno i maštovito suradništvo te sve veći napredak u prihvaćanju tuđih ideja i stavova. Natjecateljskim igrama vodom osim poticanja razvoja koordinacije i preciznosti u baratanju predmetima i razvoja pokretljivosti i spretnosti djeca su jačala i stvarala još bolju sliku o samome sebi što je izrazito važno za njihov dalji sveukupni razvoj. Uz igre vodom, protekle smo dane proveli također i u igri u stolno-manipulativnom centru gdje su djeca ponovila i usvojila stečena znanja o obilježjima ljeta i životu pod morem, a likovnim su aktivnostima kombinirali nekoliko različitih prirodnih materijala i koristeći ih izrađivali morske životinje, slikali podmorje vodenim bojama na foliji i na taj način poticali napredak likovne invencije.

Sljedećih nekoliko toplih tjedana koji slijede, bavit ćemo se aktivnostima usko vezanih uz more i ljetno godišnje doba te ćemo i dalje većinu aktivnosti provoditi na terasi kao i do sada.

Skip to content