VOLIM HRVATSKU

Objavljeno : 13. velj 2023.

VOLIM HRVATSKU

24. siječnja u našoj je skupini održana radionica s roditeljima pod nazivom “Volim Hrvatsku”. Prisustvovati su mogli i majke i očevi. Cilj ove radionice bila je izrada didaktičkih igara kao što su: društvena igra “Putujemo Hrvatskom”, memory “Hrvatski gradovi” te “Jagodice”, ali i plastificiranje poticajnih fotografija, kao i slikovnih kartica.

Uz spomenute didaktičke igre posvetili smo se i kulturnoj baštini Hrvatske, kao i glavnom gradu Hrvatske – Zagrebu. Djeca su se upoznala s najvažnijim kulturnim spomenicima grada Zagreba, ali i šire. Najzanimljivija aktivnost bila je pisanje početnoga slova imena na glagoljici, a okušali smo se i u pisanju cijeloga imena. Flomasterima i vodenim bojama djeca su slikala Pulsku arenu. Spoznali smo da je sadašnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović pa su se „Jagodice“ okušale i u slikanju predsjednika vodenim bojama. Didaktičku igru „kviz – Hrvatska“ proširili smo dodatnim pitanjima, a djeca su pokazala zavidno znanje o najvažnijim činjenicama, mjestima i simbolima grada Zagreba.

Svim navedenim aktivnostima i pripremljenim stolno-manipulativnim igrama kod djece se potiču predčitalačke vještine (glasovna analiza i sinteza) koje su trenutno vrlo važne za upis u prvi razred.

 

Zahvaljujemo prisutnim roditeljima (Ines M. L., Marija K., Anica V., Jasna Ž., Ivana B. T., Ivana K., Marina D. D., Melita G., Matija Š.) koji su odvojili slobodno vrijeme i posvetili ga spomenutoj radionici čime su na kvalitetan način doprinijeli rastu i razvoju “Jagodica”.

 

 

Odgojiteljice: Valentina i Iva

 

 

Skip to content