ZABAVA S MJEHURIĆIMA

Objavljeno : 29. srp 2019.

ZABAVA S MJEHURIĆIMA

Mjehurići su djeci zanimljivi u bilo koje godišnje doba. Najzanimljivije ih je hvatati, a oni nestaju. Postoji prava znanost o mjehurićima. Od čega se sastoje, koje su veličine i oblika, koje su boje, zašto nestaju i brojna druga pitanja nas zanimaju vezana za njih.

Kroz brojne aktivnosti Zvjezdice su istražile svoje mjehuriće. Mjehuriće smo pronašli u sobi, u najlonu, izradili ih na papiru, a najzanimljiviji su nam bili oni na terasi koje smo mogli loviti. Čitali smo slikovnice u kojima smo tržili mjehuriće, a kasnije smo imali nekoliko dramskih improvizacija na priču „Djevojčica koja voli mjehuriće“. Saznali smo da i pjena koju napravimo tijekom pranja ruku također ima mjehuriće. Iz tog razloga smo napravili na terasi puno pjene koju smo držali na rukama i čekali da nestane iz ruke.

Ako i vi želite izraditi svoju pjenu, to je vrlo jednostavno. Sve što vam je potrebno nalazi se u vašoj kući. Postupak: odrežite dno boce (ako želite da vam djeca stvaraju pjenu boca treba biti dugačka kako ne bi povukli pjenu u usta), uzmite rastezljivu čarapu te ju pričvrstite na bocu. U tanjur ulijte vode i deterdžent za suđe, umočite dno boce od čarape i zabava može početi.

 

Odgojiteljica Antonia

 

 

 

 

 

Skip to content