ZEMLJA BAJKI U ZVJEZDICAMA

Objavljeno : 20. ruj 2021.

ZEMLJA BAJKI U ZVJEZDICAMA

Jednom davno, iza sedam gora i sedam mora, na rubu šume, bilo je smješteno jedno malo selo nazvano Zvjezdano selo. Tako su jednog dana, mještani Zvjezdanog sela krenuli na put prema Zemlji bajki. O toj su Zemlji mještani Zvjezdanog sela čuli svašta lijepog i čarobnog pa ih je zanimalo što se tamo nalazi, tko tamo stanuje, kako izgleda Zemlja bajki.

Na putu do tamo nailazili su na raznovrsne prepreke koje su trebali uspješno preći da bi stigli do Zemlje bajki. Prepreke s kojima su se susreli na putu bile su aktivnosti i igre poput bajkovitog memoryja, Disney puzzli, slagalice Snjeguljica, bajkovite nizalice-pričalice, drvene slovarice,  igre „pogodi lik iz bajke“ te gradnje vlastitog dvorca u kojem su se kasnije nastanili.

Kroz navedene igre i aktivnosti željele smo potaknuti dječju maštu i kreativnost, razvijati dječju sposobnost doživljavanja i razumijevanja literarnih djela, razvijati njihove govorne vještine, koncentraciju i pozornost koje su još uvijek dosta kratkotrajne. Planirane razvojne zadaće ostvarene su i na njima ćemo još raditi, osobito na razvoju sposobnosti doživljavanja i razumijevanja literarnih djela (prepričavanje pročitanih slikovnica).

 

Odgojiteljice: Elizabeta i Ivana

Skip to content