Zimske aktivnosti

Objavljeno : 30. sij 2024.

Zimske aktivnosti

U zimskim aktivnostima su djeca uživala. Ponuđeno im je mnogo različitih stolno-manipulativnih igri. Neke od njih su bile snjegović koje su parove spajali gumicom čime su poticali koordinaciju oka i ruke. Raznim slagalicama u nekoliko dijelova djeca su stvarala sliku zimskih uvjeta, te smo i kroz razgovor o slikama dobili odgovore kako oni doživljavaju zimu i snijeg. Igrom snjegović i njegovi gumbići poticali smo logičko razmišljanje i usvajanje boja. Poklapalice su djeca već dobro usvojila, a igra klizalište je kod djece potaknula interes te su tom igrom usavršavali grafomotoriku na jedan drugačiji način.

Aktivnost “pingvini na ledu” kod djece je potaknuo interes da istražuju led malo detaljnije. Istraživali  su percepciju okusa i otkrivali kakvog je okusa led, njegovu teksturu, i njegovo otapanje. Nakon završene aktivnosti djeca su istraživala i njegovo otapanje pa su ga otapali vrućom vodom i promatrali kako se otapa i kako led nestaje i kako se pretvara u vodu.

Likovne aktivnosti u tjednu zima bile su također malo drugačije, baš prilagođene zimi. Djeca su tehnikom bojanja ledom stvarali svoje likovne radove, a kako je interes bio veliki kod djece napravili smo i jedan veliki zajednički rad u kojem su djeca dobila i kistiće kako bi usavršavali likovne tehnike.

Odgojiteljice: Antonia i Paula

Skip to content