Žirafice mali pekari

Objavljeno : 17. lis 2023.

Žirafice mali pekari

Žirafice su obilježile dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u svojem vrtiću. Bili su jako vrijedni i zajedno sa svojim roditeljima i bakama pripremili svoje kruščiće, kiflice, pogačice i kolačiće. Velečasni Tomislav blagoslovio je sve plodove i proizvode koje smo donijeli i svi su molili prigodnu molitvu. Nakon blagoslova s veseljem smo uživali kušajući što smo donijeli.

Žirafice su u tom tjednu pjevale pjesmicu Pekaru „mijesim tijesto tako vješto ja sam pekar pravi“. Razvijali su spoznaju o zanimanju pekara, te se puno igrali u maloj pekari u međuprostoru zajedno sa prijateljima „Točkicama“. Runjenjem kukuruza, presijavanjem brašna kroz sito, i miješenjem tijesta, djeca su dobila uvid u proces nastanka kruha i ostalih pekarskih proizvoda. Djeca su svoju spoznaju, govor i pamćenje usvajala i razvijala kroz razne aktivnosti u centrima. Bilo je tu puno bojanja i crtanja, imenovanja pekarskih proizvoda, čitanja slikovnica i slikopriče o „Maloj crvenoj koki i zrnu pšenice“, proučavanju pšenice i kukuruza. Žiraficama se najviše svidjelo kad su sami mijesili svoj kruh, a taj dan smo išli i u posjet pekari Antun koja je nedaleko od našeg vrtića. Većina djece je rekla da ide tu sa mamom ili sa tatom, a počastili smo se sa par peciva po odabiru djece. Zahvaljujemo teti iz pekare!  Simbolička igra u našoj pekari nema granica. Igrali smo igru “Donesi nam“ gdje je svako dijete dobilo karticu sa određenim pekarskim proizvodom i stavilo ga u košaricu na red za pečenje. Kad se sakupilo dovoljno proizvoda krenuli smo na pečenje. Djeca su ovom igrom razvijala sposobnost čekanja na red i usvajanje pravila.

Nećemo zaboraviti ukusna mirisna peciva i kruh koji prave vrijedni pekari. Uza sve te aktivnosti, za kraj tjedna, proslavili smo rođendan L.B. Nastavljamo i dalje u jesenskom ozračju, samo s povrćem. Repu će nam pomoći izvući djed, baka, unuka, pas, mačka i mali miš.

Odgojiteljice Katarina i Danijela

Skip to content