ŽIRAFICE U SVIJETU VOĆA I GLJIVA

Objavljeno : 14. stu 2022.

ŽIRAFICE U SVIJETU VOĆA I GLJIVA

U protekla dva tjedna naše Žirafice imale su mogućnost upoznati se sa svijetom voća, ali i gljiva. Voće je zdrava hrana, a osim toga može nam poslužiti i kao poticaj  za igru. Tako smo kroz brojne aktivnosti s voćem, Žirafice upoznali s njihovim izgledom, okusom i mirisom. Spoznali smo kada voće prerežemo ( jabuka i kruška ) one u sebi sakrivaju koštice.
Da bi što bolje upoznali voće i utjecali na razvoj spoznaje, pažnje i koncentracije igrali smo razne stolno – manipulativne igre : voće i sjena, spajalice u dva dijela, igru jabuke i gusjenice (klasifikacija po boji), razne umetaljke i slagalice.
Pjesmice “Kruška, jabuka ,šljiva” kao i nova pjesmica “Molba gljive muhare” su pjesmice koje jako brzo uđu u uho, pa smo ih jako brzo usvojili, te tako razvijali govor, ali i pamćenje.
Uz pomoć raznih likovnih tehnika (tempere, glinamol, bojice, olovka..) djeca su razvijala svoj likovni senzibilitet, ali i svoju maštu i kreativnost. Tako su nastale različite krošnje s jabukama, ali i gljive muhare koje smo otiskivali svojim prstićima.
Obilježili smo i Dan kruha i proslavili dva rođendana.
Uz veselo i pozitivno ozračje novi poticaji djecu su potaknuli na istraživanje, ali i usvajanje novih spoznaja na djeci prihvatljiv način, a s tim ćemo i nastaviti i u narednim tjednima.

Odgojiteljice: Danijela i Katarina

 

 

 

Skip to content