ZVJEZDANO PLEME INDIJANACA

Objavljeno : 23. lip 2021.

ZVJEZDANO PLEME INDIJANACA

Skupina Zvjezdice nastavlja svoju pustolovinu divljinom i smjestili su se pokraj Zvjezdane džungle i tamo izgradili svoje indijansko selo. Podigli su šator, obojali ga, izradili svoju indijansku odjeću- perjanice i haljine, pomoću raznih enciklopedija proučavali su način življenja Indijanaca: njihov izgled, način preživljavanja i lov na životinje. Zatim su upoznali nove riječi poput totema i perjanice, plesom uz vatru dozivali su sunce, svirali instrumentima koje su sami izradili – vrteći bubanj.

Uz pripremljene aktivnosti u likovnom i istraživačkom centru, u didaktičko-manipulativnom centru djeca su sastavljala slagalice po brojevima od kojih je na kraju nastala slika indijanskog sela, određivali broj pera na glavama indijanaca, sastavljali riječi od ponuđenih slova i predložaka riječi, listovima piši – briši vježbali su grafomotoriku, u centru gradnje lopticama su gađali i lovili bizone.

Glavni cilj navedenih aktivnosti, osim razvijanja dječjeg cjelokupnog razvoja, je bio širenje spoznaje o drugim narodima, njihovoj kulturi i načinu življenja te uočavanje razlika među narodima. Djeci, pripadnicima Zvjezdanog plemena su se svidjele provedene aktivnosti i igre, a planirani cilj aktivnosti je u potpunosti ostvaren.

 

Odgojiteljice: Elizabeta i Ivana

 

Skip to content