ZVJEZDICE I KRETANJE

Objavljeno : 26. ruj 2018.

ZVJEZDICE I KRETANJE

Iako smo mali protekla dva tjedna obilježili smo Dane mobilnosti.
Početkom rujna krenuli smo u prve šetnje držeći se za „gusjenicu“, prvo u prostoru vrtića, a zatim i izvan. Djeca su brzo savladala držanje za „gusjenicu“ iako još povremeno pitaju „gdje su nam busevi“.
Baby- buseve prepustili smo mlađoj jasličkoj skupini, a Zvjezdicama objasnili da smo mi sad veliki i moramo učiti hodati kao velika djeca.
Osim šetnji, svakodnevno smo organizirali aktivnosti za razvoj krupne motorike.
Krajnji cilj bio nam je tzv. „poligon prepreka“. Svaki dan uvježbavali smo po jedan element poligona: penjanje, hodanje po suženoj površini, sunožni skok, kotrljanje po strunjačama dok nismo došli do poligona sa tri elementa.
U Tjednu mobilnosti ugostili smo Ivanu Domišljanović, instruktoricu fitnessa koja nam je pokazala kako vježbati uz glazbu. Iako vježbamo i plešemo svaki dan, teta Ivana pokazala nam je neke nove pokrete, a nešto novo našim „Zvjezdicama“ uvijek je zanimljivo.
Ispitali smo još hodanje po stepenicama, obavili antropometrijska mjerenja, a sve podatke roditelji će moći pronaći u našim razvojnim mapama, zajedno s fotografijama.
Razvojna dob od 20-30 mjeseci poznata je po ubrzanom razvoju krupne motorike. Mališani traže svaku priliku da se penju, provlače, skače i trče. Pa omogućimo im to u sigurnim i osmišljenim uvjetima.

Odgojiteljica: Ivana Kranželić i Antonia Prilika

Skip to content