ZVJEZDICE OBILJEŽILE DAN ŽENA

Objavljeno : 12. ožu 2019.

ZVJEZDICE OBILJEŽILE DAN ŽENA

Međunarodni dan žena obilježava se od 1909. godine.  8. ožujka 2019. godine skupina Zvjezdice obilježila ga je i u svojoj skupini. Ovaj dan predstavlja povijesnu borbu žena za ravnopravnost s kojom su izborile svoje pravo na obrazovanje, pravo glasa, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu, pravo na odabir majčinstva te sva temeljna prava osigurana zakonima.

Iako smo još mali da bismo uvidjeli razliku između dječaka i djevojčica, shvatili što trebaju raditi djevojčice, a što dječaci. Dan smo obilježili tako što smo u svim aktivnostima sudjelovali i djevojčice i dječaci. Glavna aktivnost bila nam je ukrašavanje ženske haljine gdje su djeca pokušavala, neka bila i uspješna, rezati škaricama te vježbati finu motoriku lijepeći papiriće u boji na hamer.

Na taj dan gradonačelnik je posjetio sve zaposlenice vrtića te im darovao jaglace. Jaglaci su bili posebno zanimljivi u skupini Zvjezdice te je iz tog proizašla spontana aktivnost. Djeca su isprva mirisala cvijet, dodirivala ga istražujući njegovu teksturu, a na kraju na zahtjev jednog dječaka nekolicina djece se htjela i slikati s cvijetom.

Odgojiteljica Antonia!

Skip to content