ZVJEZDICE UČE NA SAT

Objavljeno : 21. ožu 2023.

ZVJEZDICE UČE NA SAT

Kroz dan nebrojeno puta čujemo: „Teta, koliko je sati?“, „Kada je ručak?“, „Kada idemo van?“ i slična pitanja te smo odlučili provesti temu „sat“ u skupini Zvjezdice. Kroz ovu temu ponovili smo vremenske odnose koje smo do sad već obradili, godišnja doba, mjesece u godini, dane u tjednu te su sada na red došli sati u danu, minute u satu te sekunde u minuti.

Djeca su pokazala zavidno znanje nabrajajući vrste satova gdje su se međusobno poučavala o starim satovima koji se više ne koriste. Veoma su se zainteresirali za temu te su se od prvoga dana trudili pročitati koliko je sati na satu. Kroz razne igre djeca su vježbala kako odgonetnuti značenje kazaljki odnosno koliko je sati, koji su dijelovi sata, kako funkcionira mehanika sata, kao i kakvi sve satovi postoje i čemu služe. Kroz likovne aktivnosti pokazali su svoje sposobnosti izrađujući ručni te zidni sat od raznih materijala te slikajući stari džepni sat.

Uz još malo vježbe svako dijete bi moglo znati pročitati vrijeme na satu, što je nama u „Zvjezdicama“ veoma važno jer uskoro krećemo u školu gdje će nam to znanje biti od velike koristi.

 

Odgojiteljice: Ivana i Elizabeta

 

 

Skip to content