ZVONČIĆI OBILJEŽILI DAN POŠTE

Objavljeno : 4. stu 2019.

ZVONČIĆI OBILJEŽILI DAN POŠTE

Svjetski dan pošte obilježava se 9. listopada svake godine, a proglašen je 1969. godine na Svjetskom poštanskom kongresu u Tokiju kako bi se obilježila obljetnica Svjetske poštanske unije (UPU) stvorene 1874. godine. Svrha Svjetskog dana pošte je osvješćivanje uloge pošte u svakodnevnim životima ljudi i tvrtki, kao i njezina doprinosa u svjetskom društvenom i gospodarskom razvoju. Moderni tempo života nas je na neki način udaljio od pošte jer se većina današnjeg dopisivanja odvija putem interneta, pišemo poruke i čestitke mobitelima, te rijetko kada šaljemo pisma ili čestitke poštom.
Zato smo mi odlučili istražiti kako pismo putuje i što trebamo učiniti da bi poslali pismo. Prvo smo naravno trebali odlučiti kome ćemo poslati pismo. Odluka je pala da pismo pošaljemo Dječjem vrtiću Bubamara u Kalinovcu jer je jedan dječak iz naše skupine prije polazio taj vrtić. Krenuli smo u izradu pisma. Djeca su marljivo crtala i izmišljala tekst zajedno sa odgojiteljicama. Na kraju pisma smo pozvali prijatelje iz Kalinovca da nam odgovore na naše pismo, te smo ih ujedno pozvali u posjet našem vrtiću. Pismo smo odnesli u poštu, te smo tamo od ljubazne tete poštarice naučili kako se šalje pismo.
Nije prošlo puno vremena i dobili smo pismo iz Kalinovca. Jako smo se razveselili, a posebno Teo kojem su njegovi prijatelji nacrtali što bi sve htjeli s njim raditi. Sada nestrpljivo čekamo kada će nam prijatelji iz Kalinovca doći na igru i druženje u naš vrtić.

Odgojiteljice: Ana P. i Žaklina

 

Skip to content