ZVONČIĆI U SVIJETU DINOSAURA

Objavljeno : 6. ožu 2019.

ZVONČIĆI U SVIJETU DINOSAURA

„Zvončići“ su često u vrtić donosili dinosaure i igrali se njima. Vođene tom spoznajom odlučile smo djeci približiti način života i doba kada su dinosauri živjeli.

Formirale smo kutić dinosaura sa mnoštvom različitih vrsta dinosaura, izradile „Otok dinosaura“ od neoblikovanog materijala,mnoštvo društvenih igara, uz suradnju sa roditeljima opremili smo sobu plakatima, enciklopedijama, edukativnim DVD-ovima.

Nisu samo dječaci oduševljeni igrom dinosaura, već i djevojčice uživaju u različitim igrama i spoznajno-istraživačkim aktivnostima o dinosaurima.

Kroz projekt djeca su dobila odgovore na svoja pitanja : koje vrste dinosaura su postojale, kako su izumrli, što se dogodilo, tko je još živio u to doba, koliko su veliki bili, koliko su opasni bili…

Svakako su naučili nešto novo i obogatili svoj rječnik novim pojmovima (tiranosaur, triceraptor, brontosaur).Kroz istraživačke aktivnosti djeca su stekla spoznaju o vulkanu, lavi, ledu. Istraživali su kosti. Kroz niz likovnih aktivnosti različitim tehnikama oslikavali dinosaure, njegove kosti, modelirali plastelinom, kaširali jaja dinosaura i stopala, provodili tjelesne aktivnosti uz različite pokrete i drušvene igre. Pripravnica Martina P. također je svoju oglednu aktivnost u našoj skupini imala u sklopu našeg projekta te je također „Zvončićima“ izradila mnoštvo poticaja i aktivnosti na temu dinosaura.

Simbolička igra u kutiću traje još uvijek, a sadržaje i poticaje ćemo nadograđivati prema interesu djece.

Odgojiteljice: Žaklina i Ana

 

 

Skip to content