DAN POLICIJE

Objavljeno : 29. ruj 2018.

DAN POLICIJE

Dan policije za mališane Dječjeg vrtića „Maslačak“ bio je zabavan i poučan.

Dana 28.09.2018. djeca starijih skupina “Loptice” i “Cvjetići” sa svojim odgojiteljicama posjetila su Policijsku postaju u Đurđevcu i upoznala se s poslom koji obavljaju.

Djecu su ugodno iznenadila policijska vozila, a najzanimljiviji je djeci bio policijski motor. Novo iskustvo djeci je bilo upoznavanje s policijskim psom, pa smo tako saznali da on ima jako dobar njuh i da njime može namirisati i otkriti sve što poželi. U ovom našem susretu saznali smo mnogo toga o policijskom poslu kao i opremi koju koriste. No najvažnije što smo naučili da oni nisu opasni ni strašni nego su uvijek tu da nas paze i štite.

Da djelatnici Policije znaju kako cijenimo njihov posao i sigurnost koju nam pružaju,  djeca su im uručila i likovne radove na tu temu, te tako čestitali svima Dan Policije.

Vidjevši kako su djeca sa zanimanjem promatrala što i kako radi policija  odlučili smo posjetiti i vatrogasce.

U dvorišnom prostoru ispred vatrogasne garaže okupljene mališane pozdravio je zapovjednik JVP-e  i ostali članovi, te su djecu upoznali s različitom opremom s kojom izlaze na intervencije, ali i načinima na koje se sami mogu zaštiti, što su djeca s velikim zanimanjem  pratila.

Vatrogasci su djeci pokazali vatrogasna vozila, a potom su demonstrirali gašenje požara. Nekolicina najhrabrije djece željela se provozati u vozilu s vatrogasnom košarom, dok su druga djeca isprobavala vatrogasnu kacigu.

Djeca su uživala u posjetu, a neki možda odluče biti vatrogasci kad odrastu. Naučili su da se vatrom  ne smije igrati, a ako trebaju pomoć vatrogasaca zovu broj 112.

Puno hvala djelatnicima JVP i PP Đurđevac na velikom strpljenju i trudu.

Skip to content