DANI OTVORENIH VRATA U MASLAČKU

Objavljeno : 20. tra 2022.

DANI OTVORENIH VRATA U MASLAČKU

Dječji vrtić “Maslačak” dana 19.4.2022. i 20.4.2022. godine održao je Dane otvorenih vrata.

U utorak, 19.4.2022. u jutarnjem terminu, roditelji djece budućih korisnika usluga dječjeg vrtića Maslačak i svi zainteresirani su mogli razgledati prostor vrtića.

Popodnevni program započeo je u 17:00 sati sa otvorenjem dječje izložbe „Papirnata mašta“ koju su pripremila djeca odgojne skupine Pčelice. Odgojiteljica Renata  ispričala je povijest nastanka izložbe, a samu izložbu svečano je otvorio gradonačelnik grada Đurđevca gosp. Hrvoje Janči.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje digitalne slikovnice djece Informatičke igraonice. Odgojiteljica Tihana je izradom ove slikovnice pokušala pokazati kako je program Informatike zapravo mnogo više od samo aplikacija, igrica i interneta te kako informatika može biti jako korisna i kreativna ako se koristi ispravno.

Utorak je završen s predavanjem odgojiteljica voditeljica Eko-programa Dječjeg vrtića Maslačak, Valentine i Ljiljane. Odgojiteljice su informirale sve prisutne roditelje o raznim pripravcima na biljnoj bazi koji imaju medicinsku svrhu. Time su ujedno i predstavile svoj kraći program. Djeci i posjetiteljima su ponudile poseban čaj od koprive, a djeca su imala mogućnost uključiti se u eko-radionicu.

Srijeda je započela predstavom dramske skupine vrtića za djecu grada  „Prljavići u Čistogradu“. Odgojiteljice su time prezentirale rad svoje skupine i eko vrijednosti koje vrtić Maslačak zastupa.

Uslijedilo je predavanje odgojiteljica voditeljica sportske igraonice, Ane i Ive. Predavanje je sve zainteresirane roditelje informiralo o važnost tjelesne aktivnosti kod djece, uz predavanje održana je i demonstracija rada vrtićke sportske igraonice.

Dan je završio prezentacijom kroz radionice kraćih programa – njemačka igraonica, engleska i igraonica Bistrići,  što su vodile voditeljice navedenih programa, Anamari, Monika, Veronika, Antonia i Sabine. One su roditeljima prezentirale aktivnosti koje provode sa djecom u sklopu svojih programa.

Skip to content