DISEMINACIJA ODGOJITELJICE VERONIKE ZGLAVNIK U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA

Objavljeno : 26. ruj 2023.

DISEMINACIJA ODGOJITELJICE VERONIKE ZGLAVNIK U SKLOPU ERASMUS+ PROJEKTA

Dana 30. kolovoza 2023. godine odgojiteljica Veronika Zglavnik je održala prezentaciju i vježbu u svrhu prenošenja stečenog znanja za vrijeme Erasmus+ edukacije u Gentu, Belgija.

Prezentacija pod nazivom „Učinkovite komunikacijske strategije između roditelja i učitelja/odgojitelja“/ „Effective communication strategies for supportive parent-teachers relations“ sadržavala je sljedeće teme:

  1. Roditelji i učitelji/odgojitelji u sustavu obrazovanja te njihovo uključivanje u odgoj i obrazovanje
  2. Učinkovite komunikacijske strategije
  3. Izazovi podučavanja i izazovi roditeljstva
  4. Koje su vaše ideje?
  5. Privilege walk/Hod privilegiranih vježba

Kroz prezentaciju odgojiteljica je izložila stečena znanja o navedenoj temi, kulturološke raznolikosti i zanimljivosti o Bugarskom, Rumunjskom, Španjolskom, Belgijskom i Finskom obrazovnom sustavu.

Na kraju prezentacije je provedena vježba pod originalnim nazivom „Privilege walk“ u kojoj su sudjelovali odgojitelji. Zaključak vježbe je taj da smo svi krenuli iz istog mjesta u životu (rođenjem) no svatko od nas ima različite prilike u životu te nitko od nas ne završi na istom mjestu na kraju života. Vježba je predviđena za roditeljske sastanke, radionice s roditeljima i odgojiteljima te za starije razrede osnovne škole.

 

Odgojiteljica: Veronika Zglavnik

 

 

Skip to content