Dječjem vrtiću “Maslačak” po prvi puta odobren projekt Erasmus+

Objavljeno : 20. sij 2023.

Dječjem vrtiću “Maslačak” po prvi puta odobren projekt Erasmus+

Dječji vrtić Maslačak  predao je projekt “Želimo bolje” za Erasmus+ program u kategoriji KA1, mobilnost pojedinaca u odgoju i općem obrazovanju i obrazovanju odraslih (kratkoročni projekti mobilnosti). Projekt je 17.1.2023. i službeno odobren.

Dječjem vrtiću “Maslačak” po prvi put je odobren projekt za Erasmus+ KA1 u sklopu kojeg će se 8 djelatnika educirati o odgojno-obrazovnoj praksi diljem Europe.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Cilj je programa Erasmus+ poboljšanje kvalitete odgoja, poučavanja i učenja od predškolske do srednjoškolske razine obrazovanja u školama i vrtićima diljem Europe.

Dječji vrtić Maslačak će sudjelovati u stručnim usavršavanjima i osposobljavanjima u inozemstvu i dobiti će priliku za razvijanje profesionalnih vještina i suradnji s partnerima u Europi. Predviđene aktivnosti podupiru razmjenu dobre prakse i testiranje inovativnih pristupa s ciljem rješavanja zajedničkih izazova i izazova s kojima se naša ustanova susreće.

Unutar vrtića oformljen je Erasmus tim zadužen za promišljanja, pripreme, organizaciju te diseminaciju stečenih znanja. Tim će sudjelovati na stručnim usavršavanjima u Nizozemskoj, Francuskoj, Italiji i Grčkoj gdje će ujedno stvarati međunarodnu mrežu suradnika s kojima će u budućnosti razmjenjivati pozitivne prakse.

Stečeno znanje će prenijeti ostalim odgojiteljicama u vrtiću kako bi u svim odgojno – obrazovnim skupinama došlo do unapređenja prakse vrtića. Diseminacija će se vršiti i prema lokalnoj zajednici i roditeljima te će se raditi na poboljšanju roditeljskih kompetencija.

Prva mobilnost predviđena je već u ožujku.

Skip to content