DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK SLUŽBENO DOBIO STATUS EKO ŠKOLE/VRTIĆA

Objavljeno : 14. svi 2017.

DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK SLUŽBENO DOBIO STATUS EKO ŠKOLE/VRTIĆA

S ponosom Vas obavještavamo da je naš vrtić osvojio status Ekoškole (vrtića) te je 12.05.2017. u dvorani Gastro centra Globus u sklopu Zagrebačkog Velesajma dobio svoju „Zelenu zastavu“. Taj prestižan certifikat jamči da će vrtić provoditi program obrazovanja za okoliš na svim razinama, od svakodnevnih aktivnosti u grupama do izdvojenih projekata kao što su kampanje „Za manje otpada“, „Veliki lov na biljke“ i sl.
Zastavu i plaketu u ime vrtića primile su djevojčice Ema Mikulić i Patricija Đođ u pratnji ravnateljice Martine Repić i odgojiteljice Ivane Kranželić. Djevojčice su se istaknule kao najmarljivije vrtlarice u našem vrtu koji ćemo i nadalje njegovati.
Cilj i smjer vrtića „Maslačak“ bit će održavanje i unapređenje statusa koji se provjerava i obnavlja svake dvije godine.
Zahvaljujemo svim odgajateljima, roditeljima i djeci koja su omogućila ovaj događaj kroz aktivnosti kao što su projekt „5 načina kako da pomognem očuvati svijet u kojem živim“ (skupina „Kockice“), projekt „Ljekovito bilje“ (skupina „Patkice“), projekt „Vrt“ (skupina „Balončići“), „Vrt u paletama“ (skupina „Zvončići“) sakupljanje čepova, starih baterija, razvrstavanja otpada, poticanja zdravih navika, zdravih obroka, podržavanja sportskih manifestacija i sl. Želja nam je da i dalje nastavimo kroz cjeloživotno obrazovanje podržavati vrijednosti koje će svijet u kojem živimo razumjeti, poznavati i očuvati čistim. Podizanje zastave u vrtiću biti će početkom 6. mjeseca o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Skip to content