Edukacija o sudjelovanju u prometu

Objavljeno : 27. stu 2014.

Policijska postaja Đurđevac u suradnji s HAK-om posjetila je D.V. “Maslačku” tj. djecu starijih odgojnih skupina i Male škole. Cilj nam je najstarije dobne skupine djece u vrtiću kroz predavanja i razgovor što bolje pripremiti za buduće aktivno sudjelovanje u prometu.

Prometnu kulturu, koja je nažalost premalo zastupljena u predškolskom i školskom odgoju, nastojimo prihvatljivo i kroz zabavu prezentirati djeci te tako postaviti što bolje osnove za kasnije učenje o prometu.

Na ovaj način se pokušava već u najranijoj dobi djece utjecati na kreiranje njihovih stavova o prometu, te time osigurati odgovornije ponašanje budućih generacija – kako vozača, tako i pješaka za promet kojim smo okruženi cijeli naš život, rekao nam je Marijan Domović, policijski službenik zadužen za poslove prometne preventive i sigurnosti u PP Đurđevac.

Čarolija godišnjih doba

Jučer nas je posjetio lutkarski studio “Kvak” sa svojom predstavom “Čarolija godišnjih doba”. Djeci se predstava jako svidjela i nadamo se da će nas studio “Kvak” ponovno posjetiti.

Skip to content